Віталій Головня: аквакультура важлива для забезпечення продовольчої безпеки

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне

У процесі реформування рибної галузі Україна посилює розвиток аквакультури.

Розвиток аквакультури важливий для забезпечення внутрішньої та світової продовольчої безпеки та становлення рибної галузі в цілому.

На цьому наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час всеукраїнського форуму «Корми в аквакультурі України – технології та ринки».

Заступник Міністра відзначив кроки, які вже здійснюються для розвитку аквакультури в процесі реформування рибної галузі. Зокрема, Віталій Головня розповів про перспективи залучення інвестицій в аквакультуру, що дозволить запровадити механізми рівного доступу підприємців до ресурсу та забезпечить конкурентність на ринку. Крім того, повідомив про напрацювання в частині державної підтримки підприємців.

Учасникам заходу презентували матеріали щодо аналізу ринку кормів, ролі прикладної науки в розвитку аквакультури, досвіду виробників кормів та перспективні напрямки подальшого розвитку кормовиробництва.

Захід організовано Мінагрополітики, Держрибагенством та Національним університетом біоресурсів і природокористування України. Участь у форумі взяли представники державного сектору та бізнесу. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: