Догори
Дати відгук

Вісім країн ЄС зберегли умови в'їзду для українців, попри виключення України із "зеленого" списку: деталі

Список країн, які лишаються відкритими для українців попри рішення про виключення України з "зеленого списку" ЄС, збільшується кожного дня.

3 хв на прочитання11 Листопада 2021, 10:15
Поділитись:

Про те, які країни лишаються відкритими для українців та за яких умов, повідомляє  міністр  закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter. На  даний час для українських туристів відкриті  Хорватія, Нідерланди, Естонія, Кіпр, Австрія та Чехія, Бельгія та Данія. 

В'їзд до Чехії

"Чехія залишається відкритою для подорожей вакцинованих українців при тих же умовах, що і раніше", - написав Кулеба вчора.

Відомо, що подорожі дозволені за умови отримання двох щеплень від коронавірусу вакцинами Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen, Covishield. При цьому з моменту отримання другої дози вакцини має пройти щонайменше 14 днів.

Крім того, перед в'їздом до Чехії необхідно в обов'язковому порядку заповнити в'їзний формуляр за посиланням.

"Отримане на e-mail підтвердження про заповнення формуляра (роздруковане або збережене на мобільному пристрої) слід пред'явити під час прикордонного контролю", - йдеться в повідомленні.

Також при собі необхідно мати поліс медичної страховки на час поїздки.

В'їзд для українців до Австрії.

"Австрія зберегла повноцінний безвізовий в'їзд для українців, які пройшли повний курс вакцинації", - написав глава МЗС України.

Для в'їзду на територію Австрії без реєстрації та карантину необхідно мати сертифікат про повну вакцинацію від COVID-19, підтвердження про одужання (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, або медична або офіційна довідка від лікаря із зазначенням наявності нейтралізуючих антитіл, не старше 90 днів), оформлена англійською або німецькою мовами.

Бельгія

В'їзд  на територію країни для українців відкритий за умови  вакцинації.

У разі відсутності сертифіката про вакцинацію, при в'їзді до Бельгії слід мати негативний ПЛР-тест (зроблений не більше ніж за 72 години на момент перетину бельгійського кордону) і сертифікат про важливість поїздки, виданий дипломатичною або консульською установою Бельгії.

Данія

Країна не закриватиме кордони для туристів з України. Для в'їзду на територію Данії необхідно мати сертифікат про вакцинацію.

При цьому з 10 листопада в разі відсутності документа про щеплення, необхідно здати тест на коронавірус протягом 24 годин до в'їзду в країну, а по прибуттю піти на самоізоляцію на 10 днів. Водночас самоізоляція може бути припинена за умови негативного тесту, зробленого не раніше четвертого дня після в'їзду в Данію.

Ховатія. З умовами в’їзду до Хорватії можна ознайомитись за посиланням.

Естонія та Кіпр не змінили правила в'їзду для українців попри виключення нашої країни із «зеленого списку» ЄС.  

Нідерланди також зберегли можливості подорожей для громадян України, які пройшли повний курс вакцинації.

За словами Кулеби, з 13 листопада крім свідоцтва про вакцинацію для в’їзду в Нідерланди українцям також необхідно мати негативний результат тесту на коронавірус.

Нагадаємо, що остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок для громадян кожна держава-член ЄС ухвалює окремо на національному рівні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.