Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Вінницьких лісовиків, які "дозволили" обікрасти державу на 367 000 гривень, судитимуть

Вінницьких лісовиків, які "дозволили" обікрасти державу на 367 000 гривень, судитимуть

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років

1 хв на прочитання04 Серпня 2020, 17:25
pixabay. pixabay.
Поділитись:

Лісничий та майстр лісу одного із лісництв ДП «Крижопільське лісове господарство»  постануть перед судом через  обвинувачення у службовій недбалості  та  у службовому підробленні.

Так,  Державне бюро розслідувань повідомляє, що з вересня 2018 року по січень 2019 року ці двоє лісовиків допустили незаконну рубку 78 дерев різних порід дерев.  Вони "закрили" очі і не провели належних перевірок, не вжили жодних заходів щодо виявлення і притягнення  до відповідальності лісопорушників.

Крім того, лісничий склав та підписав від імені майстра лісу акти огляду місць використання лісових ресурсів, які фактично не здійснювалися. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 367 000 гривень.

Як повідомляють у ДБР, у разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.  

Як стверджують експерти, шкода, завдана природі, є головним чинником в оцінці збитків порубки-експерт.

Так, нещодавно три роки позбавлення волі отримав чоловік на Харківщині. При цьому, він зрубав лише кілька сосен і завдав шкоди на 130 тис. грн.


 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.