Відтепер за контрабанду усіх видів товарів в Україні передбачена кримінальна відповідальність

1 хв на прочитання08 Липня 2024, 23:50
За контрабанду усіх видів товарів в Україні передбачена кримінальна відповідальність

За контрабанду товарів, вчинена організованою групою, загрожує і позбавлення волі.

Із 1 липня 2024 року, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів», набирає чинності стаття 201-3 Кримінального кодексу України, яка встановлює кримінальну відповідальність за контрабанду товарів.

Про це інформує сайт Мінфін.

Положення вищевказаної статті передбачають, що переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів вартістю від 7,57 до 15,14 млн грн – карається штрафом від 170 до 425 тис грн.

Контрабанда товарів, вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, або службовою особою з використанням службового становища, або вартістю товарів понад 15,14 млн грн – карається штрафом від 850 тис грн або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

А контрабанда товарів, вчинена організованою групою, загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 11 років з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зворотної дії в часі зазначена норма не має. Розслідування даної категорії злочинів перебуває в підслідності Бюро економічної безпеки України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: