Відтепер для глядачів з порушеннями зору та слуху стали доступними твори Національної оперети України

2 хв на прочитання18 Вересня 2024, 21:39
Глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть відкрити для себе чарівний світ Національної оперети України

Проєкт створений командою театру за підтримки Українського культурного фонду у співпраці з ГО «Доступне кіно».

Вперше в Україні за допомогою застосунків Subcatch та Earcatch, які завантажуються на телефон, глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть відкрити для себе чарівний світ театру оперети. Презентація інклюзивного проєкту із використанням новітніх технологій відбулася 13 вересня в Національній опереті України. Про це повідомляють у Мінкультури. 

Проєкт створений командою театру за підтримки Українського культурного фонду у співпраці з ГО «Доступне кіно».

«Це для нас важливий крок, тому що ми, як країна, якій під час війни треба розробляти і безбар’єрні маршрути, і створювати доступні умови, і адаптувати всі послуги, включаючи культуру, щоб наші громадяни, які постраждали від військових подій змогли також насолоджуватися мистецтвом», — зазначила під час заходу Радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

За словами комерційної директорки Національної оперети України Оксани Когут, театр сповідує цінності рівних можливостей та став першим закладом у Києві, який реалізував доступні вистави для відвідувачів із порушенням зору. Наразі це вистави: «Летюча миша», «За двома зайцями» та «Звана вечеря з італійцями».

«Впевнені, що додатки стануть корисними інструментами для театру та допоможуть залучити ще більше глядачів до прекрасного світу мистецтва», — сказала співзасновниця ГО «Доступне кіно» Вікторія Лучка.

Під час пресконференції розробники додатків змогли продемонструвати, як це працює, а також зазначили, що готові покращувати налаштування застосунків із урахуванням побажань людей із вадами зору і слуху.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: