Догори
Дати відгук

Відсьогодні українців вакцинуватимуть китайською Sinovac. До кінця тижня має зайти Pfizer

Вакцинація населення триває, хоча і доволі низькими темпами.

1 хв на прочитання13 Квітня 2021, 10:43
Відсьогодні українців вакцинуватимуть китайською Sinovac. До кінця тижня має зайти Pfizer Відсьогодні українців вакцинуватимуть китайською Sinovac. До кінця тижня має зайти Pfizer
Поділитись:

Поки очікується  поставка партії вакцини Pfizer у межах механізму COVAX,  в Україні 13 квітня розпочинається щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.  

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Міністерство охорони здоров'я закінчило всі процеси перевірки, лабораторний контроль вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, і відсьогодні розпочинається процес щеплення цією вакциною», — сказав глава МОЗ.

Він нагадав, що перша партія вакцини містить 215 тис. доз, поставку решти законтрактованих доз МОЗ очікує найближчим часом.  І додав, що до кінця   цього  тижня має надійти 117 тис. доз вакцини компанії Pfizer.  Степанов зауважив, що цим препаратом вакцинуватимуть передусім мешканців будинків інтернатного типу та співробітників таких установ.

Як відомо, CoronaVac  розфасована у шприци з однією дозою. Це зручно для вакцинації маломобільних людей або невеликих груп людей.

Цією вакциною будуть прищеплювати маломобільні групи населення, людей з інвалідністю, і тих, хто за ними доглядають. Ще будуть вакцинувати Coronavac працівників, які проводитимуть ЗНО у 2021 році, а також олімпійців та паралімпійців, які представлятимуть Україну на Іграх у 2021 році. Також Coronavac провакцинують представників критичної інфраструктури, це, у першу чергу, співробітники патрульної поліції.

Вчора стало відомо, що Голова Китайського центру з контролю та профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин проти ковіду нижче необхідної, тому, можливо, їх доведеться комбінувати для підвищення ефекту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.