Відповідь вас здивує: чому досвідчені господині ніколи не залишають лавровий лист у стравах

1 хв на прочитання21 Травня 2023, 14:05

Багато господинь припускаються помилки

Лавровий лист – популярна спеція, яку додають у супи, борщі, підливи, але про те, коли потрібно кидати ароматний лист у каструлю і як правильно його використовувати знають не всі.

Досвідчені кухарі радять перед відправкою лаврового листа в суп злегка його пом’яти руками, так він активніше виділятиме ефірні олії, які і надають готовій страві незабутнього аромату та смаку.

Щоб смак супу чи борщу був збалансованим, прянощі потрібно додавати за 5 хвилин до того, як страва приготується. Якщо додати лавровий лист за пару хвилин до закінчення приготування, він не встигне “дати” страві потрібний аромат.

Багато господинь припускаються помилки, залишаючи лавровий лист у блюді. Виявляється, ароматний листочок має бути “вилучений” відразу ж після приготування супу або борщу, інакше ваша страва стане гіркою.

Лавровий лист може бути отруйним

Про корисні властивості лаврового листа чули всі, але те, що ця пряність може бути небезпечною – знають одиниці.

Ця спеція отруйна для вагітних, тому її краще не додавати в супи та борщі. Небезпечний лавровий листок і для свійських тварин.

Намагайтеся вживати лаврушку у невеликих дозах, щоб не нашкодити здоров’ю.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: