Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Відповідь вас здивує: чому досвідчені господині ніколи не залишають лавровий лист у стравах

Відповідь вас здивує: чому досвідчені господині ніколи не залишають лавровий лист у стравах

Багато господинь припускаються помилки

1 хв на прочитання21 Травня 2023, 14:05
Поділитись:

Лавровий лист – популярна спеція, яку додають у супи, борщі, підливи, але про те, коли потрібно кидати ароматний лист у каструлю і як правильно його використовувати знають не всі.

Досвідчені кухарі радять перед відправкою лаврового листа в суп злегка його пом’яти руками, так він активніше виділятиме ефірні олії, які і надають готовій страві незабутнього аромату та смаку.

Щоб смак супу чи борщу був збалансованим, прянощі потрібно додавати за 5 хвилин до того, як страва приготується. Якщо додати лавровий лист за пару хвилин до закінчення приготування, він не встигне “дати” страві потрібний аромат.

Багато господинь припускаються помилки, залишаючи лавровий лист у блюді. Виявляється, ароматний листочок має бути “вилучений” відразу ж після приготування супу або борщу, інакше ваша страва стане гіркою.

Лавровий лист може бути отруйним

Про корисні властивості лаврового листа чули всі, але те, що ця пряність може бути небезпечною – знають одиниці.

Ця спеція отруйна для вагітних, тому її краще не додавати в супи та борщі. Небезпечний лавровий листок і для свійських тварин.

Намагайтеся вживати лаврушку у невеликих дозах, щоб не нашкодити здоров’ю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Реформа Довкілля ЕкоЗагроза Екологічні збитки
ТОП-5 пріоритетів 2024 в сфері довкілля: Реформа Державної екологічної інспекції України
3 хв на прочитання13 хвилин тому
Пам’ятка археології Взяли під охорону Заповідник
На Закарпатті пам’ятку археології «Стоянка печерна» взяли під особливу охорону
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
5 велетнів: рослини з найбільшим листям для акценту в квітнику (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Здорові люди»
Сезон грилю у розпалі: топ рецептів для відпочинку на природі
10 хв на прочитання6 годин тому
І ландшафтний дизайн, і користь для здоров’я: ніжна красуня цибуля-шніт та її переваги (ФОТО)
1 хв на прочитання13 годин тому
У Тернопільській області за два роки має запрацювати біоетанольний завод
1 хв на прочитанняВчора
Уже майже століття існує цвинтар військових літаків, де зберігаються тисячі одиниць техніки: ось як він виглядає
3 хв на прочитанняВчора
Пора звільнити морозилку: топ-7 простих рецептів випічки із замороженими ягодами
9 хв на прочитанняВчора