Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Відповідь вас здивує: чому досвідчені господині ніколи не залишають лавровий лист у стравах

Відповідь вас здивує: чому досвідчені господині ніколи не залишають лавровий лист у стравах

Багато господинь припускаються помилки

1 хв на прочитання21 Травня 2023, 14:05
Поділитись:

Лавровий лист – популярна спеція, яку додають у супи, борщі, підливи, але про те, коли потрібно кидати ароматний лист у каструлю і як правильно його використовувати знають не всі.

Досвідчені кухарі радять перед відправкою лаврового листа в суп злегка його пом’яти руками, так він активніше виділятиме ефірні олії, які і надають готовій страві незабутнього аромату та смаку.

Щоб смак супу чи борщу був збалансованим, прянощі потрібно додавати за 5 хвилин до того, як страва приготується. Якщо додати лавровий лист за пару хвилин до закінчення приготування, він не встигне “дати” страві потрібний аромат.

Багато господинь припускаються помилки, залишаючи лавровий лист у блюді. Виявляється, ароматний листочок має бути “вилучений” відразу ж після приготування супу або борщу, інакше ваша страва стане гіркою.

Лавровий лист може бути отруйним

Про корисні властивості лаврового листа чули всі, але те, що ця пряність може бути небезпечною – знають одиниці.

Ця спеція отруйна для вагітних, тому її краще не додавати в супи та борщі. Небезпечний лавровий листок і для свійських тварин.

Намагайтеся вживати лаврушку у невеликих дозах, щоб не нашкодити здоров’ю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Гороскоп на 22 жовтня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 22 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання3 години тому
Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія щодня атакує українську енергетику
"Терор холодом і знищення цивільної інфраструктури" - президент про хід відновлення енергопостачання
1 хв на прочитання5 годин тому
Український бізнес сплатив понад 4,2 млрд грн екоподатку — кого звільнили від сплати
Екологічний податок: які регіони платять найбільше, а кого тимчасово звільнили
1 хв на прочитання6 годин тому
Унікальний кам’яний степ на Кіровоградщині: екологи знайшли ділянку дикої природи з червонокнижними рослинами
На Кіровоградщині знайшли унікальний кам’яний степ із червонокнижними рослинами
1 хв на прочитання6 годин тому
Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання7 годин тому
Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури
1 хв на прочитання16 годин тому
Українські науковці відновили генетичні дослідження в Чорнобилі
1 хв на прочитання18 годин тому
Володимир Зеленський повідомив про рішення щодо захисту енергетики
1 хв на прочитанняВчора