Догори
Дати відгук

Відомчі лікарні, від яких вимагають обслуговувати хворих на COVID, майже повністю заповнені

Це стосується лікарень, які працюють із правоохоронцями та військовими

1 хв на прочитання17 Листопада 2020, 17:41
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Лікарні силових відомств не зможуть прийняти пацієнтів із коронавірусом, бо заповнені на 90 відсотків. Про це на особистій сторінці у Facebook повідомив голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький

Усе почалося з того, що група народних депутатів подала до ВРУ законопроєкт номер 4337, в якому прописано залучення відомчих медичних закладів до лікування хворих на СOVID-19. Днями до Комітету з питань здоров’я нації запросили представників МІноборони, МВС, СБУ та Державної прикордонної служби, щоб почути від них інформацію про кількість ліжко-місць у відомчих лікарнях. 

“Медзаклади працюють з першого дня епідемії, сьогодні ліжко-місця зайняті на 90 відсотків”, - прокоментував ситуацію директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС Анатолій Смик.

За словами начальника головного військово-медичного управління Міноборони Сергія Халика, у мережі медзакладів 7 тисяч ліжко-місць, які розраховані на лікування 1,2 млн осіб.

Сам Михайло Радуцький висловив думку, що “у воюючій країні передати військові шпиталі під лікування цивільних – м’яко кажучи, недоречно”.

Як ми інформували наших читачів раніше, якщо українці масово не будуть дотримуватись карантину “вихідного дня”, то вже в грудні щодня на COVID-19 будуть хворіти 20 тисяч людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.