Відновлення Охматдиту: керівництво лікарні поскаржилося, що благодійні кошти лікарня не отримала

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 17:02
Фото з відкритих джерел

Директор лікарні заявив, що благодійний фонд, який зібрав понад 300 млн грн на відновлення корпусу лікарні, не хоче перераховувати кошти.

Адміністрація Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” вимагає від благодійної організації БО “Охматдит – Здорове дитинство” передати лікарні кошти, зібрані на відновлення після ракетного удару 8 липня. Про це повідомили у прес-службі лікувального закладу.

"Суспільство, бізнес та міжнародні партнери продемонстрували безпрецедентну згуртованість у готовності допомогти лікарні. Для централізації та пришвидшення збору коштів, на сторінках лікарні та її співробітників у соціальних мережах, у ЗМІ, а також на сайтах та сторінках ряду органів державної влади, громадських організацій та всіх небайдужих громадян були оприлюднені реквізити фонду БО “Охматдит – Здорове дитинство”. Цей фонд як окрема незалежна організація, багато років активно співпрацював з НДСЛ", - йдеться у повідомленні.

Та станом на середину серпня вже більш ніж 8 тижнів ці цільові кошти у сумі 378 млн гривень досі перебувають на рахунках БО “Благодійний фонд “Охматдит – Здорове життя”, кажуть у лікарні. Організація відмовилася від комунікації з НДСЛ та ігнорує відповідні звернення керівництва лікарні.

У разі ігнорування цієї вимоги НДСЛ готова застосувати правові механізми забезпечення виконання зобов’язань. Зокрема, звернеться до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: