Відновлення енергосектору і «зелений» перехід: Україна і Європейська Економічна Комісія ООН посилять співпрацю

1 хв на прочитання05 Червня 2024, 09:15
Коли ситуація в енергосистемі поліпшиться

Обговорено співпрацю у напрямку енергоефективності та декарбонізації.

Заступники Міністра енергетики України Світлана Гринчук і Роман Андарак провели зустріч з виконавчим секретарем Європейської Економічної Комісії ООН Татьяною Молчан, пише Урядовий портал.

Сторони обговорили співпрацю у напрямку енергоефективності та декарбонізації, а також їх розширення для підтримки відновлення енергосектору.

Заступники Міністра поінформували виконавчого секретаря ЄЕК ООН про складну ситуацію в енергосекторі після відновлення ворогом масованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Через значні пошкодження генеруючих потужностей, зокрема теплової та гідрогенерації, а також мереж оператора системи передачі наразі маємо складну ситуацію в енергосистемі і вимушені застосовувати обмеження для споживачів. Ми здійснюємо ремонти і намагаємося відновити всі об’єкти, які можливо. Водночас очевидно, що ворог не зупиниться і продовжуватиме свої атаки. Тож наразі наше головне завдання – максимально провести ремонти і розгорнути додаткові потужності, зокрема розподіленої генерації», - зазначила Світлана Гринчук.

Особливу увагу було приділено потребі реалізації проектів співпраці у містах, які розташовані у прифронтових регіонах і постійно зазнають ворожих обстрілів, зокрема в Харкові.

Учасники зустрічі обговорили перспективи проектів на локальному і загальнонаціональному рівнях. Акцентувалося на співпраці й наданні експертної підтримки у напрямках енергоефективності, розвитку відновлюваної енергетики, водневих технологій, а також відбудові постраждалих об’єктів гідрогенерації.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: