Догори
Дати відгук

Відмовив у самоізоляції — відповідатимеш: Степанов звернувся до роботодавців

Також міністр попередив, що вимагати від працівника зробити тестування на COVID-19 за свої гроші незаконно

1 хв на прочитання02 Вересня 2020, 12:47
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Під час епідемії коронавірусу в Україні роботодавець не має права відмовляти працівникові в самоізоляції та змушувати його робити ПЛР-тест за власні кошти. Про це 2 вересня на брифінгу заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

“Роботодавець не має права комусь відмовляти у самоізоляції. Рішення про самоізоляцію приймає епідеміолог та сімейний лікар. Ці рішення приймаються відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я стандартного лікування коронавірусної хвороби COVID-19”, - сказав Степанов.

Він також додав, що працедавець не може примусити робітника їхати в приватну лабораторію і робити відповідний тест за власні кошти на COVID-19.

Нагадаємо, що рішення про самоізоляцію контактних осіб приймає лікар-епідеміолог або сімейний лікар на основі затвердженого стандарту лікування коронавірусної хвороби. Самоізоляція триває 14 днів. Роботодавець не має права вимагати, щоб працівник робив тестування на COVID-19 власним коштом.

Тим часом за добу здійснено 46 736 тестувань, з них 24 531 дослідження методом ПЛР і 22 205 — методом ІФА. Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Києві (332), Харківській (302), Львівській (204), Одеській (203), Тернопільській (201), Івано-Франківській (174) областях.

Як писав GreenPost раніше, українці, які під час карантину втратили роботу, можуть розраховувати на субсидію від держави. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost