Дослідження, проведене у Базельському університеті у Швейцарії, показало, що екстракт зеленого чаю здатний покращувати когнітивні функції, зокрема робочу пам'ять. Отримані дані свідчать про перспективу використання цього напою в лікуванні когнітивних порушень у рамках психіатричних розладів, наприклад, деменції.
Раніше в експериментах вже виявляли позитивний вплив зеленого чаю на когнітивні функції, проте нейронні механізми залишалися невідомими. У ході нового дослідження після вживання зеленого чаю учасники краще справлялися із завданнями, пов'язаними із запам'ятовуванням.
Команда дослідників із Базельського університету за допомогою комп'ютерного сканування виявила, що екстракт зеленого чаю підвищує ефективність перемикання мозку, збільшуючи його короткострокову синаптичну пластичність, тобто посилює зв'язок різних галузей мозку між собою. В результаті підвищується здатність до запам'ятовування.
Більше новин читайте на GreenPost.