Догори
Дати відгук

Відбувся діалог з представниками Всесвітньої продовольчої програми розширення реалізації програми «Grain from Ukraine»

Віталій Коваль подякував представникам WFP ООН за підтримку

2 хв на прочитання2 години тому
Діалог з представниками Всесвітньої продовольчої програми розширення реалізації програми «Grain from Ukraine» Діалог з представниками Всесвітньої продовольчої програми розширення реалізації програми «Grain from Ukraine»
Поділитись:

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль зустрівся з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН на чолі з її Уповноваженим представником  та директором в Україні Річардом Рейганом. У зустрічі також взяла участь заступниця Міністра Оксана Осьмачко.  

Сторони обговорили подальшу співпрацю, зокрема щодо реалізації гуманітарної ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Grain from Ukraine».

Віталій Коваль подякував представникам WFP ООН за підтримку, зазначивши, що в рамках гуманітарної ініціативи Володимира Зеленського «Grain from Ukraine» Україна вже засвідчила свій статус надійного гаранта продовольчої безпеки. За його словами, Україна хоче збільшити постачання своєї продукції. Зокрема і в африканські країни. А також розширити писок агропродукції, яка постачається. Зокрема, постачати вже готову їжу, яку можна зберігати, Особливо в шкільні заклади для харчування дітей.

«Україна попри повномасштабне вторгнення росії засвідчила свій статус надійного гаранта продовольчої безпеки. Тому для України, яка воює, особливо важливо допомогти  продовольством тим людям в інших країнах, які також опинилися в кризовій ситуації. Нам важливо розширювати реалізацію президентської ініціативи. Серед потенційних країн, куди Україна може постачати продовольство, держави Латинської Америки, Карибського басейну, Близького Сходу та Африки», - зазначив Віталій Коваль.

Також Міністр звернувся до Річарда Рейгана з проханням підтримати відкриття продовольчих хабів саме на Африканському континенті.

Крім того, Міністр агрополітики висловив пропозицію допомоги аграріям з прифронтових територій. Зокрема, запропонував WFP закуповувати у фермерів урожай, оскільки через знищену ворогом інфраструктуру, вони не мають сховищ для зберігання збіжжя. Таким чином партнери підтримають і фермерів, і тих, кому постачатимуть їхню продукцію. Зі свого боку Річард Рейган відзначив важливість агросектору України в забезпеченні міжнародної продовольчої безпеки та запевнив у подальшій підтримці.

Довідково: У рамках ініціативи «Grain from Ukraine» було відправлено 12 суден з аграрною продукцією (пшениця, борошно, олія) до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини, Малаві, Мозамбіку, Джибуті, Мавританії, ДРК.

Ініціатива «Grain from Ukraine» («Зерно з України») була започаткована Президентом України Володимиром Зеленським у партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP) з метою зменшення шкоди, яку спричинила для світової продовольчої системи російська агресія та спроба блокади українських портів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ФОТО: Сходи озимої пшениці / iaros.com.ua
Посіви озимих в Україні потрапили до зони ризику - синоптики
1 хв на прочитання11 годин тому
ФОТО: земельні наділи / agropolit.com
Доходи місцевих бюджетів від сільгоспземель за рік зросли на 15%
2 хв на прочитання13 годин тому
ФОТО: Оксана Осьмачко, заступниця Міністра агрополітики та продовольства / Мінагро
Мінагро: Україна готова давати освіту студентам з Африки в агросекторі
2 хв на прочитання13 годин тому
ФОТО: Окремі земельні ділянки на Миколаївщині забруднені важкими металами / ДСНС
Екологи: розмінована земля на Миколаївщині забруднена важкими металами
1 хв на прочитання16 годин тому
Буряковий салат із болгарським перцем — простий рецепт універсальної страви на зиму
2 хв на прочитання16 годин тому
Мінагро запустило гарячу лінію для агровиробників та громад, що зіткнулися з корупцією
2 хв на прочитання17 годин тому
Україна годує 400 мільйонів людей у світі: перспективи співпраці з Африкою
1 хв на прочитанняВчора
Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока
2 хв на прочитанняВчора