Догори
Дати відгук

Від України 99 спортсменів і спортсменок братимуть участь в Олімпійських іграх

Українці не житимуть поруч в олімпійському селищі з росіянами.

2 хв на прочитання23 Травня 2024, 11:57
Олімпіада в Парижі Українська збірна бере участь та має ліцензії Олімпіада в Парижі Українська збірна бере участь та має ліцензії
Поділитись:

Українські спортсмени станом на сьогодні отримали вже 78 ліцензій на участь в Олімпійських іграх у Парижі (Франція), повідомив президент Національного олімпійського комітету (НОК) Вадим Гутцайт.

"У нас 78 ліцензій і 99 спортсменів і спортсменок, які братимуть участь в Олімпійських іграх. Ліцензії ми ще очікуємо, оскільки місяць триватимуть відбіркові змагання", - сказав Гутцайт в ефірі національного телемарафону.

Президент НОК зазначив, що в кожного українського спортсмена є шанс завоювати олімпійську медаль. У лютому президент НОК Вадим Гутцайт розраховував, що Україна отримає понад 100 ліцензій на участь в Олімпіаді в Парижі.

Крім того Вадим Гутцайт заявляє, що українські та російські спортсмени не мають перетинатися в олімпійському селищі на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі (Франція).

"Організатори Олімпійських ігор розуміють, що відбувається між нашими країнами, тому ми не житимемо поруч в олімпійському селищі, я впевнений", - сказав Гутцайт в ефірі національного телемарафону.

Голова НОК зазначив, що якщо на попередній Олімпіаді було майже 300 російських спортсменів, то в Парижі їх буде 30-40 осіб.

"Їх ніхто й не помітить. Тому в селищі перетинатися не будемо. А на змаганнях у деяких видах спорту, якщо вони взагалі не відмовляться від участі в Олімпіаді, то десь у нас будуть якісь зустрічі", - підсумував він.

Як повідомлялося, Національний олімпійський комітет України (НОК) і Міністерство молоді та спорту України розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпійський іграх 2024 року в Парижі (Франція).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.