Від солі буряк стає солодким: фермери поділилися лайфхаками

1 хв на прочитання16 Квітня 2023, 00:39

Можна регулювати його розміри та смак.

Буряк — культура невибаглива, але є деякі хитрощі, які допоможуть зробити урожай щедрим і солодким. «Фермер» ділиться лайфхаками.

✔ Багато городників не люблять великий буряк. Якщо хочете отримати овоч поменше, садіть не як зазвичай рослини на відстані 8 – 10 см у ряду і 18 – 20 см у міжряддях, а скоротіть між рядами відстань до 10 – 12 см.

✔ Якщо ви садите буряк через розсаду (вирощуючи в парничку), то при висадці в ґрунт (5 – 6 червня) обов'язково прищипніть її на третину чи чверть. Таким чином сили у рослини йдуть у «головку», а не в корінець.

✔ Буряк, на відміну від моркви, любить золу. Тому пару раз за сезон підсипте золи під бурячок. Це сприяє нейтралізації ґрунту, адже буряк погано зносить кислі ґрунти. Можна навіть вапна під рослини підсипати для розкислення.

✔ Щоб буряк вродився солодким, двічі полийте його солоною водою (ложка солі на відро води). Перший полив проведіть, коли коренеплід тільки почне округлятися, потім за 25 – 30 днів до збирання врожаю.

Також ми наводили сприятливі дні для посадки буряка в 2023 році за місячним календарем уже почалися.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: