Від ностальгії за викидами: Bolt створив дифузор з ароматом вихлопних газів

2 хв на прочитання02 Серпня 2024, 23:50
Ілюстрація: стопкадр з рекламного ролика Caromathérapy | Bolt

У компанії припускають, що жителі міст можуть ностальгувати за смогом і запахом продуктів внутрішнього згоряння двигуна автомобіля.

Є люди, які ностальгують за радянською ковбасою. Частина людей з приємністю згадує запах шкільної масляної фарби. А городяни можуть заностальгувати за "неперевершеними ароматами" вихлопних газів автомобіля. Припустили у компанії Bolt. Для них і створили дифузор з ароматом вихлопних газів автомобіля.

У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на понад 30%. У грудні торік було поставлено місячний рекорд у 1,5 мільйона проданих повністю електричних автівок. Цьогоріч зростання продажів демонструє щомісячний приріст у 9-14%. Оскільки екологічні авта поступово витісняють з ринку паливні, то і вихлопні гази з часом розвіються з вулиць наших гамірних міст і доріг з пожвавленим рухом.

Оскільки на звичайні автомобілі припадає 61% викидів автомобільного транспорту, цей зсув обіцяє майбутнє з чистішим повітрям і тихішими вулицями. У той час як Bolt вітає цей перехід, команда також стурбована ностальгією міських жителів, які залишаться без знайомого запаху автомобільних викидів.

Щоб полегшити перехід і допомогти впоратися з втратою, Bolt створив дифузор Caromathérapy, спеціально розроблений для підтримки міських жителів, які переходять на електромобілі.

Продукт має щось спільного з ароматерапію. Але замість евкаліптової пари дифузор видає заспокійливу суміш вихлопних газів, щоб відтворити розслабляючий аромат залежного від автомобілів міста. Щоправда, гаджет віртуальний.

"Він пахне, як автомобіль, і після натискання кнопки звучить, як автомобіль. Коли дифузор увімкнено, він відтворює звуки дорожнього руху, елегантно змішані з низкою ненормативної лексики, яка є справжньою частиною повсякденного життя деяких водіїв", - розповіла креативна директорка Bolt Ліза Еннусте.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: