- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Від набряків рук і ніг: як правильно пити чай із петрушки
Від набряків рук і ніг: як правильно пити чай із петрушки
Петрушка має здатність захищати нас від різноманітних захворювань
Набряки ніг або рук – Звідки набряки? Як правило, набряки виникають через затримку рідини в тканинах і на це є різні причини, такі як:
- завдання
- постменструальний синдром
- поганий кровообіг
- малорухливий спосіб життя
- вживання великої кількості солоних і оброблених продуктів
- побічні ефекти деяких ліків
Під час вагітності невеликий набряк часто може виникати після тривалого сидіння або стояння, і це вважається прийнятним. З іншого боку, хронічні набряки ніг і щиколоток можуть свідчити про набагато серйозніші захворювання, такі як печінкова, ниркова або серцева недостатність, і в цьому випадку рекомендується проконсультуватися з фахівцем.
Якщо набряки ніг або рук виникають рідко, їх можна вилікувати в домашніх умовах за допомогою природних засобів. Ось одне з таких ефективних засобів, яке допомагає зменшити набряк і вивести зайву рідину.
Петрушка, основний союзник
Наукові дослідження показують, що петрушка має здатність захищати нас від різноманітних захворювань:
- розлади сечовипускання
- астма
- алергії
- розлади травлення
- знижує артеріальний тиск
- позбавляє від бронхіту
- покращує здоров’я кісток
У давнину Гіппократ рекомендував використовувати петрушку для лікування сечокам’яної хвороби та ревматизму, вважаючи її чудовим сечогінним засобом, який допомагає ниркам у процесі виведення рідини з організму.
Сучасні дослідження підтверджують, що, на відміну від діуретиків, куплених в аптеках, петрушка не знижує рівень натрію або калію в організмі і може знижувати артеріальний тиск.
Рецепт чаю з петрушки
За словами доктора Джона Р. Крістофера, відомого письменника та провідного американського травника, ви повинні випивати принаймні дві літри чаю з петрушки на день, щоб отримати найкращі результати…
Ви можете збільшити кількість чаю з петрушки до однієї чашки щогодини, якщо відчуваєте потребу. Проте, готуючи чай, вона пропонує використовувати «свіже, світло-зелене листя» разом із корінням і насінням, якщо вони є.
Інструкції:
- Поріжте листя та коріння на дрібні шматочки (ви також можете попередньо подрібнити петрушку та зберігати її в герметичному скляному контейнері в холодильнику до тижня).
- Помістіть приблизно ¼ чашки петрушки в чашку для настою.
- Залити склянкою окропу або опустити в чайник.
- Дайте суміші настоятися 5-7 хвилин.
- Процідіть чай.
- За бажанням додайте мед, лимон або імбир для аромату.
- Для кращого ефекту завжди пийте теплий чай з петрушки