З давніх-давен комахи були частиною людського раціону, а їхнє споживання — ентомофагія — вважається корисним та екологічним джерелом білка. Найдавніше зображення цього процесу датується приблизно 30 000 роком до нашої ери. Однак сьогодні ця практика опинилася в центрі уваги через поширення гучних теорій змови, пише BBC.
У багатьох країнах Латинської Америки, Азії та Африки мільйони людей регулярно вживають комах у їжу. Наприклад, у Мексиці смажені або варені коники, відомі як «чапулінес», стали традиційною закускою в барах і дедалі частіше з’являються в меню закладів високої кухні. Ця традиція демонструє, що в багатьох культурах комахи є звичайним елементом харчування.
Попри те, що науковці вважають комах дешевим, поживним і стійким джерелом білка, у Європі та США така їжа досі вважається екзотикою. Ситуацію ускладнили конспірологічні теорії змови, автори яких стверджують, що «світові еліти» нібито планують змусити людей відмовитися від м’яса та перейти на харчування комахами. Цей наратив перетворив давню традицію на предмет суперечок і дезінформації, відсуваючи на другий план її потенційні екологічні та економічні переваги.
Більше новин читайте на GreenPost.