Догори
Дати відгук

Весняний авітаміноз: 7 правил бути повним сил у період міжсезоння

Враховуйте фактор індивідуальної непереносимості та алергії.

2 хв на прочитання06 Березня 2023, 08:12
Поділитись:

Навесні варто особливо ретельно підходити до питань формування раціону, оскільки існує високий ризик дефіциту вітамінів та поживних речовин. Також важливо пам’ятати, що здоровий спосіб життя зводить ризик до мінімальних показників.

ЯК МОЖНА УНИКНУТИ НЕСТАЧІ ВІТАМІНІВ

НЕ ЗАБУВАЄМО ПРО МАНДАРИНИ ТА АПЕЛЬСИНИ

Дані фрукти більше асоціюються із зимовим раціоном, однак і навесні вони мають бути присутніми у вашому меню. Якщо на регулярній основі балувати себе апельсинами та мандаринами, то проблема авітамінозу обійде вас.

ВІДВАР ШИПШИНИ

Експерти вважають, що відвар шипшини допоможе відновити імунітет навіть тим людям, які постійно хворіють. У складі плодів міститься безліч антиоксидантів.

Бажано заварювати шипшину в термосі. Чекати доведеться щонайменше чотири години. Подавати напій краще з медом, щоб надати організму справжню вітамінну підтримку.

КРІП З ПЕТРУШКОЮ

У цих видах зелені міститься безліч антиоксидантів і мікроелементів, тому для весни кріп з петрушкою є незамінними продуктами.

Важливо пам’ятати, що вживати їх краще у свіжому вигляді, щоб термічна обробка не вбивала корисні властивості.

СОНЯЧНІ ВАННИ

Навесні потрібно частіше виходити надвір у сонячну погоду, щоб допомогти вітаміну D синтезуватися природним способом. Однак важливо пам’ятати, що потрібно користуватися спеціальною косметикою, що захищає від ультрафіолету.

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я

Часто саме навесні відбуваються нервові зриви та з’являються симптоми депресії. Не всі знають, що розлади нервової системи негативно впливають на імунітет. Якщо ви не хочете погіршити стан організму, слідкуйте за своїм ментальним здоров’ям.

РИБА

Це відмінне джерело омега-3 та вітаміну D, тому рибу навесні варто їсти всім, хто хоче захиститися від авітамінозу. Пам’ятайте, що найбільш корисним варіантом є морська риба.

Смаження руйнує практично всі цінні речовини, а солона риба призводить до затримки води та набряків. Тому можна готувати суп чи запікати морську рибу.

ПИЙТЕ ЧАЙ ТА ТРАВ’ЯНІ ВІДВАРИ

Такі напої стануть чудовою підтримкою організму під час підвищеного ризику авітамінозу. Якщо правильно підібрати чай та трави, то можна помітно покращити стан здоров’я.

Враховуйте фактор індивідуальної непереносимості та алергії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.