Догори
Дати відгук

Верховна Рада провалила законопроєкт про медичне самоврядування

Проєкт закону набрав лише 206 схвальних голосів і не був прийнятий за основу.

1 хв на прочитання27 Січня 2021, 15:39
Парламентарі не змогли прийняти законопроєкт про професійне самоврядування медиків Парламентарі не змогли прийняти законопроєкт про професійне самоврядування медиків
Поділитись:

Народним обранцям не вистачило голосів, щоб прийняти Закон про самоврядування медичних професій в Україні. Про це стало відомо під час пленарного засідання 27 січня.

Законопроєкт № 2445-д із парламентської трибуни першим представив заступник Голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Артем Дубнов.

«Необхідність законодавчого врегулювання самоврядування медичних професій в Україні давно назріла. Актуальність розв'язання цього питання посилюється тим, що у населення збільшується потреба в охороні здоров’я, що виникла через велику кількість поранених внаслідок бойових дій на сході країни, погіршення екології та економічного стану суспільства», — сказав Дубнов.

За словами Дубнова, професійне самоврядування медичних професій — це особливий вид професійного самоврядування, яке буде гарантуватися та забезпечуватися державою і дасть кожному представнику медичних професій право управляти професійною діяльністю, самостійно виконувати завдання та здійснювати повноваження.

Додамо, що після цього альтернативні законопроєкти представили Костянтин Бондарєв, Марія Іонова, Анжеліка Лабунська.

Але під час поіменного голосування народним обранцям не вистачило голосів, щоб прийняти представлений із самого початку законопроєкт за основу. Він набрав лише 206 голосів.

Як ми повідомляли раніше, в Україні хочуть створити орган, який відповідатиме за біологічну безпеку, та посилити кримінальну відповідальність за підробку ліків. Все це є у плані роботи на п’яту сесію парламенту Комітету здоров'я нації.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.