Догори
Дати відгук

Ведмідь, над яким знущався власник, поїде до реабілітаційного центру (фото)

Під тиском активістів нинішній власник погодився передати тварину в безпечні умови

1 хв на прочитання12 Жовтня 2020, 13:22
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Ведмідь, якого власники готельно-ресторанного комплексу “Шепільський” на Львівщині задля розваги тримали у тісній клітці та усіляко знущалися, поїде до реабілітаційного центру для диких тварин. Про це повідомили зоозахисники на Facebook-сторінці громадської організації UAnimals.

Під тиском громадськості власник прийняв рішення передати тварину в реабілітаційний центр “Домажир”. Тварина потрапить туди наступного року.

Ведмежий притулок "Домажир", який відкрили на Львівщині у жовтні 2017 року, - це реабілітаційний центр, метою якого є допомога та порятунок ведмедів із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Тут  умови для утримання тварин максимально наближені до природних.

Нагадаємо, що зараз ведмідь, на жаль, продовжує жити на території комплексу в тісній залізній клітці, яка не дозволяє йому повноцінно рухатися. Цілком можливо, що тварину ще й годують неналежно: кілька разів відвідувачі закладу запитували, чи не потрібна ведмедеві допомога. Окрім того, довгий час самець був некастрований, що додавало йому додаткових фізичних страждань. Адже про те, щоб знайти пару для ведмедя, власник не потурбувався.

До слова, пасічник Михайло Томашевський із села Микуличин Івано-Франківської області вже кілька років має незвичайного друга - ведмедя, який приходить до нього підживитися з лісу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost