Догори
Дати відгук

Вчені знайшли новий милий вид мавпочок (фото, відео)

1 хв на прочитання16 Листопада 2020, 22:40
Фото - THAUNG WIN / AFP Фото - THAUNG WIN / AFP
Поділитись:

Новий вид мавп, що нараховує всього кілька сотень екземплярів, був виявлений в Бірмі, повідомила команда дослідників, яка зробила це рідкісне відкриття. Маленький примат, тіло якого становить від 50 до 60 сантиметрів, був названий Popa langur дослідниками з Німецького центру приматології (Deutsches Primatenzentrum, DPZ) та екологічної НВО Fauna and Flora International (FFI), які ідентифікували його після тривалих досліджень. Повідомляє видання Le Monde.

Це вид лангур (Trachypithecus - його наукова назва), мавпа Індійського субконтиненту і Південно-Східної Азії була названа на честь гори Попа — священного місця, побудованого на стародавньому вулкані в центральній Бірмі. Саме там була розташована найбільша група виду, що налічує близько ста особин.

Були визначені ще три групи Trachypithecus popa, що також знаходяться в центральній Бірмі. У загальній сумі налічується від 200 до 250 особин.

"Тільки що ідентифікований вид Popa langur вже знаходиться під загрозою зникнення. Нові польові дослідження та термінові заходи захисту будуть проводитися FFI та іншими командами, щоб зберегти тварин від вимирання", - попередив Френк Момберг, один з дослідників FFI.



Специфіка цього нового виду була підтверджена, зокрема, шляхом порівняння ДНК. За словами дослідників, тварини відрізняються, зокрема, кольором, довжиною хвоста і розміром черепа.

Тим часом люди врятували лабрадора, який тримався на воді з останніх сил (відео, фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко