Вчені з'ясували, що шоколад може допомогти скинути вагу

1 хв на прочитання15 Грудня 2022, 23:30

Вчені виявили несподівані властивості лушпиння какао-бобів

Корисні властивості містяться в лушпинні какао-бобів, з'ясували вчені. Їх зазвичай додавали до шоколаду низького сорту.

В американському Університеті Іллінойсу вчені виявили несподівані властивості лушпиння какао-бобів, які допомагають боротися з ожирінням та старінням. Про це повідомляє zdorovia , з почиланням на Medical Xress.

Вчені дізналися, що три фенольні сполуки з лушпиння какао-бобів усувають пов'язане з ожирінням хронічне запалення, а також повертають резистентність до інсуліну. Остання може бути причиною виникнення діабету другого типу та скорочення тривалості життя.

Протокатехова кислота, епікатехін та проціанідин B2, що містяться в лушпинні какао-бобів, як разом, так і окремо сприяють відновленню пошкоджених мітохондрій, знижують ступінь накопичення жиру та блокують запальні процеси, зазначили вчені.

Лушпиння какао-бобів називається каковелою і використовується для приготування низькосортного шоколаду і добрива грунту. Як не дивно, саме цей продукт у результаті виявився найціннішим для організму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: