Корисні властивості містяться в лушпинні какао-бобів, з'ясували вчені. Їх зазвичай додавали до шоколаду низького сорту.
В американському Університеті Іллінойсу вчені виявили несподівані властивості лушпиння какао-бобів, які допомагають боротися з ожирінням та старінням. Про це повідомляє zdorovia , з почиланням на Medical Xress.
Вчені дізналися, що три фенольні сполуки з лушпиння какао-бобів усувають пов'язане з ожирінням хронічне запалення, а також повертають резистентність до інсуліну. Остання може бути причиною виникнення діабету другого типу та скорочення тривалості життя.
Протокатехова кислота, епікатехін та проціанідин B2, що містяться в лушпинні какао-бобів, як разом, так і окремо сприяють відновленню пошкоджених мітохондрій, знижують ступінь накопичення жиру та блокують запальні процеси, зазначили вчені.
Лушпиння какао-бобів називається каковелою і використовується для приготування низькосортного шоколаду і добрива грунту. Як не дивно, саме цей продукт у результаті виявився найціннішим для організму.