Догори
Дати відгук

Вчені виявили, що солодкі напої можуть призводити до раку

У дослідженні брали участь понад 900 тисяч осіб.

1 хв на прочитання20 Вересня 2022, 20:00
Поділитись:

Вживання солодких напоїв може впливати на показники смертності від раку.

Різні види газованих напоїів та магазинних соків містять величезну кількість цукру, а він призводить до пошкоджень нирок, зростання артеріального тиску, ожиріння та інсультів. Особливо небезпечні ці напої для дітей із надмірною вагою. Також до списку негативних наслідків включають карієс, неалкогольний жировий гепатоз, подагру та діабет другого типу.

Американське онкологічне товариство опублікувало результати дослідження цукровмісних напоїв. Воно було зосереджено на двох важливих аспектах здоров'я – ожирінні та раку. Виявлено нові кореляції, які безпосередньо пов'язують напої з високим вмістом цукру з раком, який провокується ожирінням. А це збільшує ризик пов'язаних із пухлинами смертей на 5%.

До пухлин, які розвиваються через підвищений індекс маси тіла, відносять рак ендометрію, нирок, шлунково-кишкового тракту та жіночих статевих органів у постменопаузі. У дослідженні брали участь понад 900 тисяч осіб. Встановлено, що ожиріння може провокувати пухлини підшлункової залози та кишечника, а також рак грудей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.