Догори
Дати відгук

Вчені розповіли, який продукт знижує ризик судинних захворювань

Те, що корисне для серця, зазвичай корисне для мозку.

1 хв на прочитання22 Вересня 2023, 19:30
Поділитись:

Вчені із Франції провели дослідження, яке показало, що регулярне вживання риби зменшить ризик появи судинних захворювань. Щоб дійти такого висновку фахівці проаналізували знімки МРТ 1 623 людини віком від 65 років без деменції в анамнезі, інсульту та серцево-судинних захворювань.

Учасникам досліджень треба було заповнити анкету, у якій треба було вказати дієтичні звички. Після добровольці були розділені на 4 групи, залежно від того, як часто вони їли рибу:

  • менше одного разу на тиждень;
  • приблизно один раз на тиждень;
  • 2-3 рази на тиждень;
  • 4 або більше разів на тиждень.

Після цього дослідники порівняли кількість ознак захворювання кровоносних судин у людей кожної групи. Наприкінці наукового експерименту фахівці з’ясували, що добровольці, які частіше вживали рибу, було меншими за ознаки пошкодження мозку. Зв’язок між споживанням риби та захворюванням кровоносних судин був найсильнішим у людей вікової групи 65 – 69 років. При цьому люди віком від 75 років не мали значного взаємозв’язку. Вчені розповіли:

Дослідження показують: те, що корисне для серця, зазвичай корисне для мозку. І вжиття заходів щодо контролю артеріального тиску та холестерину, відмова від куріння, вживання алкоголю тільки в рекомендованих межах та ведення активного способу життя – все це пов’язано з покращенням здоров’я мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я