Догори
Дати відгук

Вчені розкрили ключовий фактор ожиріння

У виосокооброблених харчових продуктах не вистачає білка

1 хв на прочитання09 Листопада 2022, 14:40
Поділитись:

Вчені рік спостерігали за харчовими звичками австралійців та переконалися: споживання продуктів з високим ступенем переробки та рафінування є основним фактором зростання ожиріння.

Справа в тому, що у виосокооброблених харчових продуктах не вистачає білка, від цього людина не насичується і у неї виникає потяг до їжі. «Якщо білок у нашому раціоні розбавлений жирами та вуглеводами, ми споживатимемо більше, щоб отримати достатньо білка, якого прагне наш організм», — пояснили вчені.

Дослідження довело, що у тих, хто отримував на початку дня більшу частку енергії з білка, загальне споживання за день було набагато нижчим.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання13 хвилин тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитаннягодина тому
Переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання3 години тому
Коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання4 години тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання5 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання5 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання7 годин тому