Догори
Дати відгук

Вчені спрогнозували дату закінчення епідемії COVID-19 в Україні

Коронавірус піде з України в червні

1 хв на прочитання28 Квітня 2020, 20:46
Image by Alexas_Fotos from Pixabay Image by Alexas_Fotos from Pixabay
Поділитись:

Дослідники з Сінгапурського університету технологій та дизайну та лабораторії Data-Driven Development Lab зробили прогнози закінчення епідемії коронавірусу у 87 країн світу. Результати свого дослідження вони опублікували в інтернеті. Для кожної країни вказані три дати: момент, коли буде 97% пацієнтів, що видужали, момент, коли буде 99% таких, а також момент, коли завершиться епідемія.

Всі прогнози ґрунтуються на щоденних даних по нових випадках захворювання на COVID-19. Графіки були побудовані по так званій SIR-моделі. Ця модель враховує дані про інфікованих та тих, хто одужав, в певні моменти часу, а також інтенсивність контактів між людьми.

Що ж стосується України, то фахівці розрахували, що пік захворюваності коронавірусом вже пройшов. Згідно з прогнозом сингапурських вчених, в Україні різке зниження захворюваності очікується з 18 травня. В цей день буде фіксуватися 97% одужуючих, 99% зафіксують 27 травня. Повне завершення епідемії прогнозується на 8 червня. Далі можливі лише поодинокі випадки захворювання.

Світлина ddi.sutd.edu.sg/

Однак вчені попередили, що оприлюднені дані можуть містити помилки й викладаються для освітніх та дослідницьких цілей. При цьому, графіки на сайті змінються. Залежно від нових даних, які представляють органи охорони здоров'я світу, криві також можуть змінюватися в ту або іншу сторону.

Нагадуємо, голова МОЗу розповів за якими умовами будуть працювати ринки під час карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.