Нездорове харчування, відсутність фізичної активності та соціальна ізоляція – фактори ризику розвитку неінфекційних та інших хронічних захворювань. Вчені з університетів Колорадо, Південної Кароліни та інших наукових організацій США вирішили з'ясувати, як це може бути пов'язане з фізичною активністю на природі разом із правильним харчуванням.
Дослідження передбачає, що заради здоров’я в новому варто зайнятися садівництвом.
Рандомізоване контрольоване дослідження показало, що ті, хто почав займатися садівництвом, їли більше клітковини та більше рухалися, а це допомогло їм знизити ризик розвитку раку та хронічних захворювань. Крім того, знизився і рівень стресу та занепокоєння.
Зокрема, люди, які займаються садівництвом, з’їдали в середньому на 1,4 г клітковини на день більше, ніж учасники з контрольної групи. Лікарі рекомендують споживати від 25 до 38 г клітковини на день.