Останні дослідження американських фахівців у галузі дієтології дозволили зробити черговий висновок про користь шоколаду.
Йдеться про темний або гіркий шоколад із високим рівнем вмісту какао-бобів, уточнюють фахівці. Регулярне вживання такого виду насолод благотворно відбивається на роботі серцево-судинної системи, що було доведено експериментально.
Добровольцями в експерименті стали 44 чоловіки з діагнозом "ожиріння". Протягом 30 днів усі учасники щодня вживали по 70 г темного шоколаду.
Підсумком дослідження став той факт, що через місяць «шоколадного» раціону у чоловіків значною мірою відновилася еластичність артерій і вен. Дослідники також констатують, що регулярне вживання «чорних» ласощів знижує ризик серцево-судинних захворювань на 57%. Цьому сприяють компоненти, що містяться в какао – теобромін, поліфеноли та антиоксиданти. Вони також покращують кровообіг, регулюють рівень артеріального тиску та попереджають утворення тромбів. Зрештою вживання шоколаду істотно знижує ризик виникнення інфаркту.