Догори
Дати відгук

Вчені: чорний шоколад може стати потужною профілактикою інфарктів

Шоколад є найкориснішим продуктом, який живить мозок та судинну систему, тонізує організм та є дієвою профілактикою низки хвороб.

1 хв на прочитання27 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Останні дослідження американських фахівців у галузі дієтології дозволили зробити черговий висновок про користь шоколаду.

Йдеться про темний або гіркий шоколад із високим рівнем вмісту какао-бобів, уточнюють фахівці. Регулярне вживання такого виду насолод благотворно відбивається на роботі серцево-судинної системи, що було доведено експериментально.

Добровольцями в експерименті стали 44 чоловіки з діагнозом "ожиріння". Протягом 30 днів усі учасники щодня вживали по 70 г темного шоколаду.

Підсумком дослідження став той факт, що через місяць «шоколадного» раціону у чоловіків значною мірою відновилася еластичність артерій і вен. Дослідники також констатують, що регулярне вживання «чорних» ласощів знижує ризик серцево-судинних захворювань на 57%. Цьому сприяють компоненти, що містяться в какао – теобромін, поліфеноли та антиоксиданти. Вони також покращують кровообіг, регулюють рівень артеріального тиску та попереджають утворення тромбів. Зрештою вживання шоколаду істотно знижує ризик виникнення інфаркту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.