Догори
Дати відгук

Варимо манну кашу правильно та навіщо господині підсмажують крупу

Манну кашу рекомендується давати перед сном неспокійним дітям

2 хв на прочитання11 Травня 2023, 23:39
Поділитись:

Манну кашу можна варити на воді, молоці або на їхній суміші. Каша на воді багатьом може здатися прісною. Манна каша на молоці більш поживна, смачна та ароматна. Якщо віддаєте перевагу менш наваристому варіанту, можна розбавити молоко водою.

Чим корисна манна каша

Нині часто говорять про марність і навіть шкоду смачної страви. Проте, особливо корисна манка для органів травлення:

  • Обволікає шлунок, сприяє відновленню слизової оболонки.
  • Не викликає відчуття тяжкості.
  • Запобігає метеоризму.
  • Заспокоює подразнений кишківник.
  • Знімає больові спазми.

Корисні властивості манки

Манну кашу рекомендується давати перед сном неспокійним дітям, які часто прокидаються вночі. Страва наситить організм, чим забезпечить міцний сон.  Смачна каша на сніданок надає сил для активних ігор протягом дня. 

Дорослій людині смачна їжа допомагає позбутися втоми, набрати вагу при виснаженні, покращує розумову та фізичну працездатність.  

Манна каша: як зварити без грудочок

В залежності від густоти, вибирають пропорції крупи та рідини. Оптимальний варіант – 1 столова ложка без гірки на 1 склянку рідини. 

Якщо хочете рідшу кашу, беріть менше манки. І навпаки.

Багато хто засипає манку в кипляче молоко. Однак таким чином не кожен зможе з першого разу досягти ідеального результату. 

Тому краще залити крупу холодною рідиною та залишити на 10-15 хвилин. Крупиці набрякнуть і не будуть склеюватися. 

Як приготувати манну кашу

Влийте в каструлю молоко та воду, всипте манну крупу. Коли манка набрякне, перемішайте її, щоб вона не осіла на дно. Поставте каструлю на невеликий вогонь і додайте цукор і сіль.    

Доведіть кашу до кипіння, періодично помішуючи. Потім варіть кашу ще 3-4 хвилини. Після закипання її потрібно мішати безперервно!

У готову страву додайте вершкове масло. Щіпка кориці або ваніліну додасть манній каші особливого аромату. Смакує манна каша з варенням, горіхами, сухими або свіжими фруктами.

Щоб каша не пригорала

Вибирайте каструлю з товстим дном. Перш ніж вливати воду або молоко, сполосніть її холодною водою.

Якщо каша вийшла рідка, не переварюйте її, а зніміть з вогню, оберніть рушником і дайте настоятися 20-30 хвилин.  

Якщо перед тим, як варити манну кашу на воді, підсмажити суху крупу на сковороді до появи приємного горіхового запаху, отримаєте неймовірно чудовий гарнір для других страв.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Хмельницька АЕС. Фото: Anatolii Stepanov/AFP/Getty Images
Болгарія передумала продавати Україні ядерні реактори для ХАЕС — чому так сталось і чи справді це лише на краще
7 хв на прочитання57 хвилин тому
Фінансування "Нафтогазу": чи допоможе Єврокомісія? Фото: pixabay
Ресурс державних гарантій для "Нафтогазу" вичерпано - чи допоможе Єврокомісія
3 хв на прочитаннягодина тому
Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко
Україна та США підписали меморандум про фіналізацію угоди щодо корисних копалин
1 хв на прочитання3 години тому
Утилізація сміття після Великодня: як не нашкодити довкіллю. Фото: пресслужба МВС України
Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитання4 години тому
Астрономи виявили нові докази позаземного життя: чи наближаємося ми до відкриття?
2 хв на прочитання6 годин тому
Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання11 годин тому
ЄС відклав заборону на імпорт російського СПГ через переговори з США та внутрішні розбіжності
2 хв на прочитання11 годин тому
Землетруси в М'янмі відкрили руїни ймовірного "водного палацу"
1 хв на прочитанняВчора