Догори
Дати відгук

Варто спробувати: пісний плов з овочами із традиційним інгредієнтом страви

У майже готовий рис покладіть розпарений чорнослив,

2 хв на прочитання23 Лютого 2023, 20:08
Поділитись:

Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний інгредієнт плову – рис, замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.

  •  Рис
  •  2 морквини
  •  1 цибулина
  •  1 помідор
  •  400 гр шампіньйонів
  •  4 ст. л. олії
  •  петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист

1

У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.

2

Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.

3

Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.

4

Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.

5

Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.

6

Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.

7

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Плов пісний з квашеною капустою й чорносливом

Можете не хвилюватися, що приготувати під час посту – неймовірно соковитий, ароматний пісний плов з квашеною капустою й чорносливом прикрасить ваш пісний стіл! Можна плов приготувати й зі свіжою капустою, але з квашеною набагато смачніше.

Пісний плов з гарбузом

Так само, як гарбузову кашу з пшона, можна зварити пісний плов з гарбузом. Поріжте кубиками гарбуз і яблуко, зваріть у молоці й з’єднайте з майже готовим рисом. Додайте меду, цукру, скибку лимона, трішки ванілі, вершкового масла. Такий гарбузовий пісний плов виходить ще ніжнішим, ніж з пшона.

Пісний плов фруктовий

У майже готовий рис покладіть розпарений чорнослив, родзинки, курагу, мед, цукати – що найбільше до вподоби. Отримаєте чудовий пісний плов на десерт або смачну страву на друге чи сніданок.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання53 хвилини тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання4 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання6 годин тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання7 годин тому