Догори
Дати відгук

Варто спробувати: пісний плов з овочами із традиційним інгредієнтом страви

У майже готовий рис покладіть розпарений чорнослив,

2 хв на прочитання23 Лютого 2023, 20:08
Поділитись:

Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний інгредієнт плову – рис, замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.

  •  Рис
  •  2 морквини
  •  1 цибулина
  •  1 помідор
  •  400 гр шампіньйонів
  •  4 ст. л. олії
  •  петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист

1

У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.

2

Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.

3

Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.

4

Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.

5

Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.

6

Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.

7

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Плов пісний з квашеною капустою й чорносливом

Можете не хвилюватися, що приготувати під час посту – неймовірно соковитий, ароматний пісний плов з квашеною капустою й чорносливом прикрасить ваш пісний стіл! Можна плов приготувати й зі свіжою капустою, але з квашеною набагато смачніше.

Пісний плов з гарбузом

Так само, як гарбузову кашу з пшона, можна зварити пісний плов з гарбузом. Поріжте кубиками гарбуз і яблуко, зваріть у молоці й з’єднайте з майже готовим рисом. Додайте меду, цукру, скибку лимона, трішки ванілі, вершкового масла. Такий гарбузовий пісний плов виходить ще ніжнішим, ніж з пшона.

Пісний плов фруктовий

У майже готовий рис покладіть розпарений чорнослив, родзинки, курагу, мед, цукати – що найбільше до вподоби. Отримаєте чудовий пісний плов на десерт або смачну страву на друге чи сніданок.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення ілюстративне.
Фото: Dengarden.com
Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитання7 годин тому
Фото ілюстративне
Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитанняВчора
Керівництво Одеського морпорту підозрюють у розтраті 8 млн грн на закупівлі техніки
Керівництво Одеського морпорту підозрюють у змові з бізнесменом для розтрати понад 8 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Понад 200 постраждалих громад забезпечили насінням овочів
1 хв на прочитанняВчора
День пасічника: Україна вшановує хранителів давніх медових традицій
2 хв на прочитанняВчора
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання18 Серпня 2025
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання18 Серпня 2025