Догори
Дати відгук

Вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава — Зеленський

Імунізація буде добровільною.

2 хв на прочитання30 Січня 2021, 16:51
Фото прес-служби Президента України Фото прес-служби Президента України
Поділитись:

Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, цей той захист, який повинна надати держава громадянину в час пандемії, від якої потерпає весь світ.

Про це заявив  Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава», – сказав Зеленський.

Водночас глава держави підтримує розвиток ринку, щоб українці, які мають кошти, могли самостійно вакцинуватися проти COVID-19. Імунізація буде добровільною. Однак і Президент, і МОЗ сподіваються, що українці уважно ставляться до здоров’я, розуміють виклики та дотримуватимуться плану вакцинації.

«У нас завжди точаться суперечки щодо навіть уже відомих вакцин. Але цього разу йдеться не лише про національні програми, йдеться про світову програму із захисту населення в кожному куточку планети. Отримати вакцину проти коронавірусу – це не просто убезпечитися самому й позбутися набридливих масок. Це також турбота про все населення, це внесок у те, що ми всі повернемося до звичного життя й відновимо світові комунікації», – додав Зеленський.

Як відомо, Україна в лютому отримає 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech американського виробництва, яка буде розподілена для працівників лікарень, в яких надають допомогу пацієнтам із COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Фейсбуці.

До слова, експерти говорять, що кілька найближчих років українці будуть потерпати від сезонних спалахів COVID-19, так само як, зазвичай, страждають від сезонних епідемій грипу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost