Догори
Дати відгук

В зоні ризику коронавірусу - люди зі слабким імунітетом

1 хв на прочитання23 Січня 2020, 15:04
Поділитись:

23.01.2020

На даний момент експерти вважають, що в зоні ризику епідемії коронавірусу найбільш ймовірно люди зі слабким імунітетом. Більшість з померлих людей були літнього віку, у багатьох з них були супутні захворювання, такі як цироз печінки, гіпертонія, цукровий діабет чи хвороба Паркінсона. Про це йдеться у дописі екс-міністерки МОЗ Уляни Супрун у Facebook.

https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/2558877121063506

"Основне занепокоєння викликає діапазон вираженості симптомів: деякі люди мають легкі симптоми, інші — тяжко хворіють. Це ускладнює встановлення справжньої кількості заражених та швидкості передачі вірусу від людини до людини", - зауважує Супрун.

У дописі зазначається, що вірус викликає пневмонію з такими симптомами як кашель, лихоманка та утруднення дихання. А експерти вважають, що інкубаційний період триває близько двох тижнів.

Вона також нагадала, що вчора ВООЗ збирала термінове засідання через новий смертельний коронавірус, щоби вирішити, чи потрібно оголошувати надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я. Засідання вирішили продовжити ще сьогодні, адже є багато інформації і для прийняття рішення потрібно проаналізувати ще багато доказів.

Супрун рекомендує шукати інформацію про поширення вірусу насамперед у:

▪ Фейсбуці World Health Organization (WHO) та на сайті: https://www.who.int/
▪ Сайті CDC (Центрів з контролю та профілактики захворювань в США) http://bit.ly/30GPvGU
▪ Українською на сторінці Центр громадського здоров’я України

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко