Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • В Запорізькій області буде побудована найпотужніша в Європі вітроелектростанція

В Запорізькій області буде побудована найпотужніша в Європі вітроелектростанція

1 хв на прочитання05 Грудня 2019, 12:28
Поділитись:

Договір про спільне проведення проєктування та подальше будівництво вітропарку підписали норвезька компанія NBT AS та китайська China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd. (CET), повідомляє energyhub.

Контракт передбачає будівництво двох вітроелектростанцій Zofia 2 (її потужність складе 300 МВт) та Zofia 3 (потужністю 450 МВт). Таким чином, вітропарк стане найбільшим наземним у Європі. Вітроелектростанція буде побудована на узбережжі Азовського моря, неподалік від курорту Кирилівка.

Для забезпечення фінансування, норвезька компанія вже уклала попередній договір з декількома китайськими банками, загальний об’єм інвестицій складе 500 млн євро. Окрім цього, планується залучити ще 250 млн євро від інших міжнародних банків.

За попередніми розрахунками, вітроелектростанція буде виробляти щорічно близько 2900 ГВт-год, цієї електроенергії буде достатньо, щоб повністю забезпечити потреби енергії близько 340 тисяч домогосподарств.

Це вже не перший проект, який планує реалізувати норвезька компанія в галузі вітроенергетики в Україні. На початку 2019 року NBT AS уклала договір на суму 262 млн євро, які будуть направлені на будівництво вітроелектростанції Syvash (планована потужність – 250 МВт).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost