В Україні запускають виробництво молока, що не викликає алергії

1 хв на прочитання20 Березня 2020, 22:39
pixabay

Таке молоко містить вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини

Сумський національний аграрний університет та ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» запускають лінію виробництва молока А2 для продажу у торгівельних мережах України. Таке молоко містить інший від звичайного молока А1 вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.

Як стверджують в університеті, такі лінії вже працюють у Новій Зеландії, Китаї, США та Австралії. 

«В Україні, попри досить сумну ситуацію з алергією серед дітей таких ліній нема. Відтак батьки дітей, які не перетравлюють звичайне коров’яче молоко або мають на нього алергію, змушені переходити на дороговартісні безлактозні суміші чи купувати козяче молоко у домашніх господарствах, нехтуючи вимогами санітарної безпеки», – йдеться в повідомленні.

За даними наукових досліджень, які були проведені в Сумському НАУ, розведення певних порід корів дає можливість отримувати безпечне та легко засвоюване молоко А2. Такими, наприклад, є корови лебединської породи, які визнані національним надбанням.

На даному етапі технічні умови для нового продукту повністю розроблені і проходять фінальну стадію рецензування. Тож невдовзі молоко А2 можна буде купити в українських крамницях.

Раніше GreenPost писав, що українські компанії в січні-лютому збільшили імпорт не згущених молока і вершків в 7,5 рази.  В той же час показник умовної прибутковості виробництва молока в Україні був найвищим за останні шість років.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: