Догори
Дати відгук

В Україні запрацює електронна система справ гендерно зумовленого насильства

Кейс-менеджмент – це системний підхід до надання підтримки та соціальних послуг

1 хв на прочитання29 Травня 2024, 23:50
Електронна система справ гендерно зумовленого насильства
Фото: Гендер в деталях Електронна система справ гендерно зумовленого насильства Фото: Гендер в деталях
Поділитись:

Це пришвидшить та підвищить якість надання послуг тим, хто цього потребує. Завдяки запровадженню електронної системи громадяни зможуть самостійно подавати заяви на отримання соціальних послуг та відстежувати статус звернень прямо зі свого дому. 

У розробці національної електронної системи кейс-менеджменту справ гендерно зумовленого та домашнього насильства експертну та технічну допомогу надає UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні. Про це йдетьяс у пресрелізі відомства. 

У 2023 році, за підтримки UNFPA, було розроблено  проєкт національного законодавства щодо кейс-менеджменту з гендерно зумовленого та домашнього насильства. В межах проєкту описано алгоритм кейс-менеджменту, обов’язки відповідальних суб’єктів, форми для роботи кейс-менеджерів та перелік необхідних змін в чинне законодавство для імплементації проєкту. 

Кейс-менеджмент – це системний підхід до надання підтримки та соціальних послуг особі, що перебуває у складних життєвих обставинах. Такий підхід включає визначення індивідуальних потреб людини, розробку плану дій, ефективне перенаправлення до інших служб, швидку та зручну координацію та обмін інформацією між усіма надавачами послуг відстеження та оцінку результатів наданих послуг. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost