Догори
Дати відгук

Зоозахисники хочуть заборонити дельфінарії в Україні

Також вони планують домогтися від нардепів заборони на виступи тварин у цирках та посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

1 хв на прочитання13 Серпня 2020, 12:17
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Українські захисники тварин хочуть заборонити дельфінарії та закрити цирки, в яких продовжують використовувати тварин. Про це повідомила віце-президент ВСГО “Асоціація зоозахисних організацій України” Марина Суркова 13 серпня під час прес-конференції “Два місяці змін для безпритульних тварин Києва”, передає кореспондент GreenPost.

“Ми маємо кілька законпроєктів, які ще не зареєстрували у Верховній Раді. Це заборона утримання та експлуатації тварин у цирках та заборона роботи дельфінарію. Також хочемо на законодавчому рівні заборонити замуровувати тварин у підвалах і на горищах багатоповерхових будинків. Крім цього, необхідний закон, який заборонить власникам залишати тварин у машинах у спеку”, - сказала Суркова.

Зоозахисниця також розповіла, що на розгляд народних депутатів представлять законопроєкт про обов'язкову реєстрацію та ідентифікацію тварин. 

Зараз на друге читання очікує також проєкт, який єдиним законним методом регулювання чисельності тварин оголошує стерилізацію та забороняє відстрілювати і присипати безпритульних котів і собак.

Як ми інформували раніше, зоозахисники  вимагають ухвалити закон, який має впорядкувати підприємницьку діяльність з розведення, вирощування, утримання хутрових тварин з метою виробництва хутра.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко