Догори
Дати відгук

В Україні є випадок сибірки: людей просять не годувати птахів з рук та не вигулювати собак

Труп тварини спалили, а органи передали на дослідження, в ході якого підтвердили підозру на сибірку.

2 хв на прочитання06 Жовтня 2021, 13:12
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне
Поділитись:

На Тернопільщині сталася загрозлива ситуація через поні, у якого виявили гостре інфекційне захворювання, яке спричинює паличкоподібна бактерія.  Тварина жила в зоокутку парку «Топільче».

Як повідомили УНІАН в обласному управлінні Держпродспоживслужби, після того, як в зоокутку помер поні, під час розтину тварини було виявлено ознаки пневмонії, гастроентериту та лімфаденіту, а збільшення та заокругленість країв селезінки дало підстави для підозри на сибірку.

У зв’язку з цим на території зоокутка провели дезінфекцію, місце, де проживав і гуляв поні, обпалили вогнем. Усіх інших тварин вакцинували від сибірки, а працівникам зоокутка призначили курс антибіотиків.

На вчорашньому позачерговому засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській ОДА прийнято рішення вважати епізоотичну ситуацію на території Тернополя неблагополучною, а на території області — загрозливою.

Мешканців міста закликали припинити годувати з рук тварин у зоокутку, а також не вигулювати поруч собак, оскільки це може бути небезпечним.

На території зоокутка та парку «Топільче» взяли на дослідження проби води та ґрунту на наявність спор сибірки.

На території міста посилять контроль за роботою закладів роздрібної та оптової торгівлі м’ясною продукцією, а також посилять заходи з ліквідації стихійних і несанкціонованих місць продажу харчових продуктів.

Спеціалістам ветеринарної медицини в межах Тернополя доручено контролювати стан здоров'я тварин в індивідуальних господарствах, а в разі виявлення фактів загибелі — братимуть патматеріал для дослідження на сибірку.

До слова, до 40 заповідників, національних і природних парків будуються нові дороги.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко