Догори
Дати відгук

В Україні вилучена величезна партія бурштину (фото)

Загальна вага становить 858 кг. За попередніми даними, частина каміння має історичну цінність.

1 хв на прочитання16 Червня 2020, 15:17
Тут і далі фото: Нацполіція України Тут і далі фото: Нацполіція України
Поділитись:

На Рівненщині поліцейські вилучили бурштину на 1,2 мільйона доларів США. Про це інформує Нацполіція України.

Як ідеться у повідомленні,  місцеві мешканці організували скупку незаконно видобутого каміння, яке в подальшому експортували за межі країни поза митним контролем. При цьому під час експорту "бізнесмени" використовували підроблені документи про його походження. 


Наразі правоохоронці вже вилучили бурштину-сирцю різної фракції вагою понад 850 кг, його вартість, за попередніми даними, становить 1,2 мільйона доларів США.

"Серед вилученого є камені, що важать понад кілограм та мають історичну цінність. Ціна такого каменю на «чорному» ринку починається від 10 тисяч доларів США", - деталізують правоохоронці.

Процесуальні заходи тривають, співробітники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області, слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області проводять санкціоновані обшуки за місцем зберігання дорогоцінного каміння.  

Нагадаємо, на Рівненщині запустили бурштинові аукціони.  В той же час нелегальні копачі бурштину з Рівненщини завели сторінку у соцмережі TikTok і публікують там відео, як вони видобувають копалину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко