В Україні введуть штрафи за купівлю тварин без документів

1 хв на прочитання10 Вересня 2020, 12:04

Народні депутати зайнялися  концепцією відповідального власника домашньої тварини

В Україні народні депутати зайнялися  концепцією відповідального власника домашньої тварини, а також правилами утримання домашніх тварин. Крім цього,   також їх увагу привернула необхідність навести лад у питанні утримання диких тварин у неволі та утримання небезпечних диких тварин.

Так, у "Проекті Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері ідентифікації та реєстрації домашніх та диких тварин, які утримуються у неволі" № 3797,  ідеться про штрафи за порушення порядку придбання чи збуту тварин чи рослин, збуту диких тварин без відповідного ветеринарного документа.  Штраф за таку угоду становитиме  від 510 до 1020 грн з конфіскацією.

Якщо ж відповідні тварини чи рослини занесено до Червоної книги або перебувають на території природно-заповідного фонду - штраф складатиме від 2550 до 4250 грн.

Також  депутати пропонують  штрафувати  за порушення порядку та умов утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах.  Відповідні дії, як ідеться у новому законопроекті,  передбачатимуть  стягнення штрафу від 1020 до 1700 грн.

Додамо, почнуть штрафувати власників собак, котрі не прибирають за домашніми тваринами.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: