В Україні відзначають День знань

1 хв на прочитання01 Вересня 2024, 09:40
В Україні відзначають День знань

«Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає)» — тема першого уроку, запропонована Міністерством освіти і науки України

У неділю, 1 вересня, в Україні та світі відзначають низку свят. Також цього дня в минулому сталося кілька важливих подій.

Сьогодні в Україні святкують День знань і День підприємця.

День знань

Це свято символізує початок нового навчального року і має особливе значення для учнів, студентів, вчителів та батьків. День знань в Україні офіційно встановлено у 1999 році законом «Про загальну середню освіту». Першокласники у цей день святкують «Свято Першого дзвоника».

У 2024 році навчальний рік в Україні розпочинається 2 вересня. Перший урок у школах традиційно присвячений актуальним темам.

Тема першого уроку

«Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає)» — тема першого уроку, запропонована Міністерством освіти і науки України, у новому 2024/2025 навчальному році.

Відповідно до Плану заходів з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 червня 2024 р. № 570, перший урок у новому 2024/2025 навчальному році пропонується присвятити вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: