Догори
Дати відгук

В Україні відбувся фестиваль інклюзивних практик (відео)

Дуже хочемо, щоб наше суспільство було толерантним, добрим, чесним.

1 хв на прочитання09 Вересня 2020, 16:14
Скріншот Скріншот
Поділитись:

Фестиваль інклюзивних практик «Україна без кордонів» відбувся у Скадовську. Він зібрав родини і організації, які підтримують дітей з Синдромом Дауна, з різних областей України.

Під час фестивалю можна було побачити спектаклі, танці, фотороботи, йдеться у сюжеті Суспільного.  За словами організаторка фестивалю та голови організації "Сонячні діти Херсонщини" Ірина Ханікової, для того щоб   зібрати учасників  зі всієї України і побачити найкращі інклюзивні практики знадобилося два роки.

"Тому що інклюзія – це життя. Дуже хочемо, щоб наше суспільство було толерантним, добрим, чесним. Спочатку ми оголосили конкурс. І міжнародне журі оцінило понад 50 проєктів, які надіслали на наш конкурс. Переможці будуть нагороджені ось такими птахами, які несуть добро, любов та піклуються про наших дітей", - зазначила організаторка.

Над кожним проектом, представленим на фестивалі, працювали родинами чи по декілька родин. Так, наприклад, для роботи миколаївських фотографів "Світло в тобі", були залучені 17 сімей. Готуючи світлини для фотовиставки автори працювали і з самими дітьми з синдромом Дауна, і з їх родинами.

Як відомо, через коронавірус у дитсадках заборонили м'які іграшки і підготували ізолятори.

 

 

 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я