Догори
Дати відгук

В Україні спростять реєстрацію сортів бавовнику

Бавовняне волокно на 75-85% – найчистіша природна целюлоза.

1 хв на прочитання03 Березня 2024, 11:00
В Україні спростять реєстрацію сортів бавовнику В Україні спростять реєстрацію сортів бавовнику
Поділитись:

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту розглянути законопроєкт №10427-1 про спрощення обігу насіння бавовнику, який потрібен для виробництва пороху. Про це заявив заступник голови комітету Степан Чернявський, пише agronews.ua.

«Бавовняне волокно на 75-85% – найчистіша природна целюлоза. Річна потреба оборонного сектору України в целюлозі для виготовлення пороху становить 10 тис. т. Посіви бавовнику на площі близько 30 тис. га можуть забезпечити необхідну кількість сировини для виготовлення цього обсягу целюлози», – пояснив Чернявський.

Він наголосив, що бавовник є важливою культурою для використання в галузях, які сприяють боротьбі та обороні країни. Тому в парламенті розробили законопроєкт, який дозволить пришвидшити реєстрацію сортів бавовнику.

«Після підписання закону реєстрація сортів відбуватиметься протягом місяця замість 2-3 років, як це передбачає чинне законодавство. Також прийняття цього законопроєкту дозволить залучити $30-50 млн інвестицій у завод із виробництва сирцю. Початкова потужність заводу становитиме 1,5 тис. т сирцю на рік із подальшим збільшенням виробництва до 6 тис. т», — підсумував парламентар.

Також зазначається, текст документу на сайті парламенту поки що не розміщений. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.