В Україні продовжують дорожчати яблука зимових сортів

1 хв на прочитання4 години тому
Здорожчання яблук в Україні

Зараз яблука в Україні продаються в середньому на 36% дорожче, ніж на початку жовтня 2023 року.

В Україні спостерігається тенденція зростання цін на яблука. Наразі українські садівники пропонують яблука на продаж залежно від сорту, якості та обсягу партії за ціною 15-22 грн./кг. Це в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Поточні оптові ціни на яблука є найвищими за останні 7 років.

Як повідомляє EastFruit, зростання цін у цьому сегменті пов'язане з кількома факторами. По-перше, спостерігається скорочення пропозиції осінніх сортів фруктів, які традиційно не користуються великим попитом. По-друге, активність на ринку зросла через сезонне зменшення асортименту фруктів і ягід від місцевих виробників, що також позитивно вплинуло на ціни.

Зараз яблука в Україні продаються в середньому на 36% дорожче, ніж на початку жовтня 2023 року. У зв'язку з похолоданням більшість садівників вирішили закладати основну частину врожаю на зберігання, що призвело до значного скорочення обсягів яблук на ринку, підтримуючи їхні ціни.

Якщо порівнювати ситуацію на внутрішньому ринку яблук з іншими країнами регіону, то в Україні ці фрукти наразі пропонуються за найнижчими цінами. Це може сприяти подальшому зміцненню позитивних цінових тенденцій у даному сегменті.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: