Догори
Дати відгук

МОЗ: в Україні половина інфікованих коронавірусом - це люди 18-49 років

Ця вікова група легковажно ставиться до рекомендацій медиків щодо самоізоляції та обмеженню контактів

2 хв на прочитання27 Березня 2020, 13:02
pixabay pixabay
Поділитись:

Найбільше на коронавірус в Україні хворіють люди від 18 до 49 років. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Якщо ми подивимося за віковою розбивкою, то серед захворівших людей на коронавірусну хворобу, найбільше в нас хворіють:

люди віком від 30 до 49 років – майже 38% від усіх захворівших;

від 18 до 29 років - 17% інфікованих;

50-65 років – 30% захворівших;

65 плюс – 6% захворівших.

Тобто ми бачимо серед тих, хто хворіє, вікова група від 18 до 49 років – це майже 50%", - зазначив Ляшко.

За його словами, така статистика свідчить про те, що люди старшого віку більш відповідально ставляться до порад медиків та виконують рекомендації щодо карантину. Водночас люди від 18 до 49 років і досі не усвідомлюють серйозності ситуації та зневажливо ставляться до рекомендації лікарів.

Ляшко закликав усіх громадян самоізолюватися та обмежити контакти, щоб зупинити поширення коронавірусу.

«Ми зробили превентивні заходи набагато раніше і ваше завдання дотримуватися того, що вам рекомендують. Наше завдання обмежити мобільність, обмежити контакти і самоізолюватися. Це єдиний профілактичний захід який допоможе нам врятувати нашу систему охорони здоров’я та економіку. Без цього будь-які інші заходи уряду не спрацюють», - резюмував чиновник.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я повідомило, що станом на ранок  27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків захворювання на коронавірус, з них 5 летальних. Найбільше випадків зараження у Києві та Чернівецькій області по - 47. Всього за добу лікарі зафіксували 62 нові випадки. Всього від коронавірусу в Україні одужало чотири людини і на черзі – п’ята.

Загалом, у світі від коронавірусу вже померло 24 112 людей, а кількість інфікованих сягнула понад 536 тисяч осіб. Лікарям у світі вдалося вилікувати понад 124 тисячі пацієнтів, проте майже 20 тисяч перебуваючи у важкому або критичному стані.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.