В Україні на "переробці сміття" привласнили 22 млн грн: слідство НАБУ і САП

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 09:12
ФОТО: ілюстративне / expertcentr.com.ua

НАБУ і САП завершили розслідування у справі про розкрадання коштів Укрекоресурси під час закупівлі сміттєпереробного обладнання.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою колишнього директора державного підприємства Укрекоресурси Дмитра Радіонова та ще трьох осіб. Підозрювані заволоділи майже 14 млн грн на закупівлі автоматів з прийому використаної тари (фандоматів).

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Керівник держпідприємства у змові з представниками приватних компаній уклав договір з підконтрольною ТОВ на постачання 100 фандоматів (автоматів для приймання використаної тари) неналежної якості. Внаслідок чого держава зазнала збитків на суму 13,69 млн грн. Крім того, учасники схеми вдалися до шахрайства: під заставу закуплених фандоматів взяли кредит у розмірі понад 8,7 млн грн за підробленими документами.

Схему виявили у 2012 році, а завершили слідство цьогоріч. Уряд на початку 2015 року ініціював ліквідацію ДП "Укрекоресурси" через велику кількість скарг з боку бізнесу. Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата також просили ліквідувати "Укрекоресурси", оскільки підприємств не займалося утилізацією сміття. Насправді там "утилізували" державні гроші.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: