Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • В Україні може суттєво зменшитися кількість вищих навчальних закладів: причини

В Україні може суттєво зменшитися кількість вищих навчальних закладів: причини

У МОН говорять про наміри зменшити кількість вищих навчальних закладів в Україні

1 хв на прочитання22 Листопада 2023, 15:44
В Україні може поменшити кількість вищих навчальних закладів В Україні може поменшити кількість вищих навчальних закладів
Поділитись:

У МОН говорять про наміри зменшити кількість вищих навчальних закладів в Україні. Такі кардинальні зміни пов’язують із демографічною ситуацією в державі.

Як стало відомо, нещодавно заступник міністра освіти й науки Михайло Винницький заявив, що в Україні на сьогодні існує проблема з кількістю закладів вищої освіти. Головна причина цього полягає у тому, що останнім часом спостерігаються негативні демографічні тенденції. Що у свою чергу стає нерентабельним для держави в утримувані великої кількості університетів. На його думку, наступні 15 років демографічна ситуація в Україні буде тільки ускладнюватися.

“Кількість закладів вищої освіти за останні 15 років зменшилась дуже мало. 15 років тому середня кількість студентів на один заклад вищої освіти була 6,5 тисяч студентів, сьогодні – 3,5 тисячі. Демографія свідчить, що наступного року у нас не стане більше 17-річних“, – вважає Винницький.

Раніше міністр освіти та науки Оксен Лісовий розповів, які зміни планують впроваджувати у сфері вищої освіти в Україні. Головний акцент хочуть зробити на професійно-технічній освіті.

Водночас найбільшою проблемою всієї системи української освіти Лісовий називає корупцію.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.