Догори
Дати відгук

В Україні малюку хірурги зменшили язик, що був довшим у 5 разів від норми

В Україні всього дві дитини з такою аномалією.

2 хв на прочитання17 Лютого 2024, 22:32
Хірурги зменшили язик малюку Аномалія Охматдит Хірурги зменшили язик малюку Аномалія Охматдит
Поділитись:

Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» допомогли Левчикові з Одеси, якому зараз 1 рочок і 3 місяці. Коли сімʼя на 32 тижні вагітності почула від лікаря УЗД, що їх малюк показує язичка, то розчулилися. Але ця витівка малюка не здалася милою, коли на повторному обстеженні батьки почули про підозру на генетичний синдром, який впливає на розвиток малюка.

Левчик народився на 37 тижні з вагою 4250 кг. З першого свого дня він мав висунутий язичок. Йому було важко навіть поїсти, як звичайному малюку. Він міг їсти лише з пляшечки, а пізніше не міг їсти тверду їжу, бо вона випадала йому з ротика.

 Генетик підтвердив у сина рідкісний синдром Беквіта - Відемана. За статистикою, одна така дитина народжується в середньому на кожні 20 000 малюків. Синдром Беквіта - Відемана - це така рідкісна генетична аномалія, що викликає інтенсивний розвиток різних органів упродовж вагітності. У Левчика був величезний язик, збільшені внутрішні органи і одна ніжка довша від іншої на 3 см. Виправляти такі проблеми варто якнайшвидше, проте найперше - це язик, доки він не створив малюкові проблем з диханням і їжею.

Родина випадково опинилися у Львові у друзів і дізналися, що у Львові будуть лікарі зі США. Після консультації з американськими колегами щелепно-лицеві хірурги Центру прийняли рішення провести Левчику складну операцію. Команда хірургів Центру виконала часткову резекцію язика за сучасною методикою замкової щілини «Key hole».

 Після операції язичок Левчика - майже нормального розміру. Він вперше у житті зміг заховати його до ротика. Попереду у Левчика подальше лікування і реабілітація. До речі, його мама - логопед, тож наші лікарі спокійні за маленького пацієнта, адже впевнені, що він навчатиметься краще володіти язичком, аби краще розмовляти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.